Translate

perjantai 1. marraskuuta 2013

Marraskuun eka päivä


Marraskuu
taas TV syliin paiskoo
palavia halkojaan. (miljoonasade)
 
Marraskuu on täällä taas! Samoin marraskuinen ilma; kostea, kylmä ja kurainen sekä pimeä. Ehkäpä näihin säihin sopii hyvin hirviömäinen halloween juhlinta. Itsellä juhlinta jää kyllä ihan kahvileivän tasolle. Mieheni osti meille halloween -munkit.
Pyhäinpäivä kynttilöineen ja jo menneiden rakkaiden muistelemisineen on kaunis juhla. Meillä silloin on ollut perinteisesti hirvipeijaiset. Hirvipeijaiset tapahtumana kokoaa kylän yhteen. Nyt kun kyläkoulu on lopetettu niin on enää harvoja tilaisuuksia, jossa näkee kyläläisiä. Toivottavasti tämä perinne säilyy.
Mutta kun olen aloittanut joululehti katsaukset niin jatkan niitä.
Kotivinkin Jouluherkut ilmestyi torstaina. Lehti on tänävuonna täynnä melko perinteisiä mummola joulureseptejä. Löytyy, laatikot, rosollit, piparkakkutalot ja kinkut sekä glögit. Nyt trendinä näyttää olevan vaahtokarkkien ohje ja myös se tästä lehdestä löytyy. Jos siis haluat perinteisiä makuja niin täältä niitä löytyy.
Kotivinkki Jouluherkut

Joulu Maalla -lehti esittelee joulua hirsitaloissa, savupirtissä ja saaristossa. Vanha tavarat ja himmelit antavat kuviin nostalgisen maalaistunnelman. Tee itse osiossa on monta kivan näköistä ohjetta. Ainakin ihanaa paperista tähteä aion kokeilla. Mielenkiintoinen juttu oli Jyväskylässä sijaitsevasta Toivolan vanha piha, joka johdattaa kävijät 1800-luvun joulun tunnelmaan. Paikka näytti niin mielenkiintoiselta, että siellä täytyy kyllä käydä joskus piipahtamassa. Siellä on käsityöläisiä myymässä ja tekemässä tuotteitaan.
Joulu Maalla

2 kommenttia:

  1. Mulle tipahti postilaatikkoon tuo Jouluherkut ja vielä pitäisi tulla se Kotivinkin toinen joululehti tällä viikolla. Tuo Joulu maalla -lehti kiinnostaa myös, mutten ole ehtinyt sitä ostaa vielä. Mulla on jemmassa muutamia vanhempia joululehtiä ja tänä vuonna ostamani Kotilieden ja Kodin kuvalehden joululehdet.

    VastaaPoista
  2. Minäkin säästän kaikki parhaimmat joululehdet. Niitä on kiva käydä läpi vuosienkin päästä. Joulu maalla -lehti on hyvä, jos tykkäät perinteisemmästä maalaisjoulusta. Askartelua pellavasta, risuista ja paperista sekä neuleita.

    VastaaPoista