Translate

lauantai 26. lokakuuta 2013

porkkana- ja lanttulaatikkoa

Joululaatikot maistuu jo ennen jouluaattoa tai ne voi tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen ennen aattoakin. Eipä tule sitten niin kiire. Itse käytän perinteisiä reseptejä laatikon valmistuksessa. Alkaen siitä, että laitan porkkanan ja lantun siemenet maahan ja istutan siemenperunat. Mutta mainiot laatikot saat myös valmissoseista. Omat reseptini ovat maa- ja kotitalousnaisten alkuperäisreseptistä pienennettyjä.

Porkkanalaatikko 10 hlölle

 1 kg kuorittuja porkkanoita
2 dl puuroriisiä (usein käytän puuroriisi +ohra, myllyn paras)
1/2 l vettä
1 l maitoa (mielummin hieman rasvaista tai rasvatonta ja loraus kermaa)
2 kananmunia
3 rkl tummaa siirappia
2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
 hieman jauhettua muskottipähkinää

Tee ensi puuro; keitä riisit vedessä, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna hautua kunnes riisi on kypsää. siirrä sivuun jäähtymään.
Kypsennä kuoritut porkkanat puolikypsiksi ja raaste ne hienoksi. Lisää puuroon muut aineet ja tarkista maku. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin tunnin ajan.
 
 
Lanttulaatikko 10 hlölle
 
1 kg kuorittuja lanttuja
1/2 kg kuorittuja perunoita
3 dl kermamaitoa
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl tummaa siirappia
2 tl suolaa
2 kananmunaa
ripaus muskottipähkinää jauhet.
 
Keitä lantut paloiteltuna ja perunat kokonaisena vedessä (usein maustan veden lihaliemellä). Soseuta kasvikset kuumina. Turvota korppujauhot
kermamaidossa. Yhdistä kaikki aineet ja mausta.  Paista 175 asteessa keskitasossa noin tunti.


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti