Translate

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Joululahjojen hankintaa...

Tänään sain aikaiseksi kysellä kummilapsien lahjatoiveet. Onneksi tänävuonna oli ihania toiveita, jotka on helppo toteuttaa. Mieheni puolen suvun kanssa on sovittu, että lahjoja ei ostella. Minun omassa suvussa on ollut sisareni perheiden ja vanhempieni kanssa jo yli 20 vuoden ajan joululahja arvonta, jossa arvotaan kuka ostaa/valmistaa/tuunaa kenellekin joululahjan. Lahjan arvo on noin 20 -30 euron välillä. Meillä systeemi on toiminut ja helpottanut kovasti tätä lahjan hankinta rumbaa. Myös pienesti muistetaan lähinaapureita, joiden apua mekin aina vuoden mittaan tarvitaan.

Tänään ajeltiin Kuopion Matkukseen ja ensimmäiset lahjat on nyt hankittu. Joulukortti tarvikkeitakin on hankittu. Joten enää puuttuu korttien tekeminen. Joka vuosi meidän pirtistä lähtee noin 40 korttia ystäville Suomeen, Irlantiin, Australiaan ja Amerikkaan. Jokaisen kortin teemme mieheni kanssa yleensä itse, joko valokuvista tai askartelemalla. Meillä on mieheni kanssa vuorovuosina kortin teko urakka. Yhdessä kortin teosta ei tule mitään, koska meillä on niin vahvat mielipiteet millaiset kortit haluamme. Joten nykyään meillä on kortinteko vuosi. Samana vuonna kun suunnitelee ja tekee kortit niin saa syödä joulukalenterista herkut, jotka toinen on ostanut. Minulla siis on tänävuonna tiedossa kortin tekoa että herkkuja.

Jouluvaloja tai tunnelmavaloja ei ole saatu laitettua vieläkään pihalle. Mutta jospa joskus...

Siivoamisen aloituskaan ei edisty ollenkaan... mutta eilen sain puhdistettua kristallivalaisimen kristallit ja askarteluhuoneen pari kirjahyllyä on raivailtu.

Torstaina käytiin Club for Fiven Jouluna -konsertissa. Ihana konsertti taas kerran. Ensimmäinen jakso ennen puoliaikaa oli melko rauhallinen ja toinen puolikas oli sitten menevämpää tonttumusiikkia. Rankan työpäivän jälkeen olikin ihana aluksi rauhoittua ja sitten saatiin taas virtaa. Valoshow oli aika kiva. Mutta ehkä vähempi olisi riittänyt. Ainakin savua tuli välillä melko paljon vaikkakin se on vaan vesihöyryä niin minusta se tuoksuu pahalle. En tiedä tuleeko se tuoksu siitä prosessista miten se vesihöyry tehdään? Vai onko se minun mielikuvitusta. Mutta cd tuli nyt sitten ostettua ja on sitä kuunneltukin.

Nyt on pikku hiljaa pakkanen noussut. Kohta pääsee tekemään jäälyhtyjä. Pikkuisen on satanut myös lunta. Pienikin määrä lunta antaa paljon valoisuutta ulkona.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti